Senior Community Marketeer

Omschrijving

Wil jij werken bij dé leidende en snelgroeiende business-to-business uitgeverij met sterke merken voor professionals?


Voor het HR & Arbo portfolio van Vakmedianet zijn wij op zoek naar een ondernemende en creatieveSenior Community Marketeer 


Met sterke merken en via nieuwe en gevestigde mediakanalen biedt Vakmedianet vakinformatie op maat voor meer dan 1,2 miljoen professionals in verschillende vakgebieden en branches. Het portfolio HR & Arbo bestaat uit marktleiders en multimediale merken PW. en Arbo.
PW. biedt een volledig kennisnetwerk voor HR-professionals. Gericht op actuele HR-thema's en wetgeving.
Arbo biedt een volledig kennisnetwerk voor (arbo)professionals op het gebied van veilig en gezond werken.
Alle merken hebben een uitgebreid portfolio dat bestaat uit online, mobiel, print, social media en face-to-face evenementen.


De functie van Senior Community Marketeer HR & Arbo
Wil jij aan de slag met content marketing, community building en marketing automation? Dan is deze functie echt iets voor jou! De functie vereist zowel jouw strategische blik als je operationele hand. Je bent verantwoordelijk voor alle fases van de customer journey. Jouw belangrijkste prioriteiten zijn zoveel mogelijk klanten (bezoekers/lezers) voor de diverse merken te boeien en te binden. Tevens werk je samen met collega’s van de afdeling sales in het overtuigen van hún klanten van de positie en kracht van onze media.


Dit zijn jouw verantwoordelijkheden:

 • Formuleren en implementeren van marketingplannen en bijbehorende campagnes. Enerzijds gericht op acquisitie en behoud van bezoekers/lezers, anderzijds focussen op het effectief bewerken van de advertentiemarkt ter ondersteuning van het salesteam.
 • Je hebt gevoel en inzicht in trends en de markt en je bent bekend met de diverse kanalen waarlangs de doelgroepen te bereiken zijn (online, email, social, dm etc.).
 • Definiëren van klantsegmenten en het in kaart brengen van de ‘customer journeys’. Deze dienen als basis voor de activiteiten die je ontplooit.
 • Op effectieve wijze gebruikmaken van klant- en (online) gedragsdata en het op de juiste wijze kunnen inzetten van intelligente tools voor marketing automation.
 • Ontwikkelen en implementeren van programma’s ten behoeve van adverteerders met als doel het generen van waardevolle leads. Je denkt hierbij creatief mee in de wijze waarop doelstellingen behaald kunnen worden.
 • Beheren van de aan jou toegekende budgetten.

Vereisten

Jouw profiel:

 • Liefhebber van online conversie management: Je hebt verstand van de verschillende facetten van online marketing, lead generation en content marketing. Je kan klantinzicht (analytics) vertalen in concrete customer journeys en conversies. Je hebt een bewezen trackrecord op dit gebied.
 • Je hebt ervaring met het continue optimaliseren van de conversies op dag/week basis.
 • Je bent een teamplayer en werkt nauw samen met de uitgever, (hoofd)redacteuren, eventmanagers en accountmanagers binnen beide community's. Daarbij heb je een voortrekkersrol voor je teamgenoten en treed je op als klankbord én katalysator van idee tot uitvoering.
 • Pro-activiteit en zelfstandigheid zijn kenmerken voor jouw manier van werken.
 • Je bent creatief, sterk in schriftelijke communicatie, commercieel.
 • Je houdt ervan dat online je alle mogelijkheden geeft je werkzaamheden meetbaar te maken en zo je resultaat inzichtelijk te krijgen.
 • Je weet gebruik te maken van data, Google Analytics en andere bronnen die tot je beschikking zijn en zet deze in om je marktbewerking te verbeteren.
 • Je ziet wat er binnen de branche, op jouw vakgebied en in de markt als geheel gebeurt en weet dit te vertalen naar kansen en mogelijkheden voor de diverse kanalen van HR en Arbo.

Wat je verder meebrengt:

 • Je beschikt over HBO- of universitaire diploma.
 • 4-5 jaar werkervaring in de media, in een marketing- of commerciële functie.
 • Kennis van online- en contentmarketing.
 • Ervaring in werken met CMS-systemen en met databases.

Wat wij bieden:
Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan in de leidende business-to-business uitgeverij in Nederland. Je komt terecht in een ondernemend team en werkt samen met collega’s in multidisciplinaire teams: sales, events, redactie, online. Uiteraard bieden wij een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je bent minimaal 4 dagen beschikbaar. Jouw standplaats is Alphen aan den Rijn.


Sollicitatie:
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jelske Gerritsma, Uitgever HR, Arbo en OR portfolio. Tel. 06-27255760. Graag ontvangen wij je CV met korte motivatie t.a.v. Ad Heijblok, HR manager.