Redacteur Distrifood en Foodmagazine

OmschrijvingRedacteur Distrifood en Foodmagazine

Vakmedianet is dé business-to-businessuitgeverij met het grootste B2B-bereik in Nederland. Met onze onlineplatformen, magazines, boeken, opleidingen en events bereiken wij meer dan 1,2 miljoen professionals en beslissers in diverse branches. Distrifood en Foodmagazine zijn journalistiek gemaakte titels die de hele foodsector coveren, van Albert Heijn tot Jumbo en van Heineken tot Unilever, met de nadruk op de supermarktsector. Beide titels hebben websites, nieuwsbrieven, bladen, events en de dagelijkse ambitie om de beste te zijn op hun gebied. Distrifood en Foodmagazine zijn in deze de belangrijkste nieuws- en achtergrondtitels voor professionals in de foodbranche.


Wij zoeken een multimediale journalist die een passie heeft voor schrijven

Ben jij die gedreven moderne journalist met aantoonbare journalistieke ervaring? Ben jij een echte nieuwsjager, die ook in staat is om nieuws te duiden en die precies weet hoe je daar online mee om moet gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Naast aantoonbare journalistieke werkervaring, heb jij een scherpe pen en ben jij in staat om de foodsector in een hoog tempo te doorgronden.
 • Jouw nieuwsgevoel voor ontwikkelingen binnen de branche is niet te weerhouden. Jij bent flexibel, je kunt snel schakelen en beweegt mee in de dynamiek van de supermarktbranche. Jij weet precies, wat er speelt, bij wie je moet zijn en hoe je de juiste informatie boven tafel krijgt.
 • Jij bepaalt je eigen strategie door te analyseren hoe je jouw publiek het beste bereikt met jouw content. Je durft risico’s te nemen, je weet je weg te vinden in onlinecontent.
 • Bij voorkeur ben je iemand die ervaring heeft met fotografie, video en graphics.


Vereisten

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde hbo-/wo-opleiding
 • Je hebt minimaal 3+ jaar relevante werkervaring
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; je werkt nauw samen met interne en externe stakeholders, je gebruikt concrete teksten en vermijdt containerbegrippen 
 • Je bent sterk klantgericht; je denkt in oplossingen
 • Je bent nieuwsgierig; je houdt jezelf constant op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen
 • Je bent creatief; je brengt een vernieuwende blik mee en innoveert waar nodig
 • Je bent fulltime beschikbaar (36 uur)

Wat wij bieden

Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan in de snelst groeiende B2B-uitgeverij van Nederland. Je komt terecht in een ondernemend team, met de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en kansen om te zetten in actie. Jouw standplaats is Doetinchem en je wordt onderdeel van de afdeling Redactie waarin iedereen zich inzet voor het gezamenlijke resultaat. Uiteraard bieden wij een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Je bent overtuigd!

De foodbranche is een onuitputtelijke bron voor nieuwsberichten, interviews, achtergronden, opinies en reportages. Als jij ons wilt helpen om nog beter te worden, horen we graag van je.

Solliciteer via de website en stuur je gemotiveerde sollicitatie met in het onderwerp ‘Ja, ik wil voor Distrifood en Foodmagazine werken.’ Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Peter Garstenveld (hoofdredacteur Distrifood en Foodmagazine) via: PeterGarstenveld@vakmedianet.nl of (06) 51 19 98 75