Online-vakredacteur Facto (Hybride)

Omschrijving

Online-vakredacteur Facto

Wij zijn VMN media, hét mediabedrijf voor werkend Nederland. Dagelijks bereiken we ruim 1,5 miljoen professionals in meer dan 50 industrieën. Onder VMN media vallen merken die – soms al eeuwenlang – een begrip zijn in hun niche; zoals Logistiek, Cobouw, Misset Horeca, Distrifood. Via onze sites, apps, kranten en magazines brengen wij het laatste nieuws en achtergronden. Op onze on-en offline events vinden professionals elkaar en door onze opleidingen helpen wij onze lezers continu verder in hun carrière.


Omschrijving

Wil je alles weten van kantoren, kantoorinrichting, van inspirerende werkomgevingen, van de diensten die worden aangeboden rondom de werkomgeving (zoals catering, schoonmaak, gebouwtechniek, gastvrijheid e.d.) en wil je je verdiepen in actuele thema’s zoals hybride werken, smart buildings en duurzaamheid? Vind je het geweldig om hierover te schrijven en om het leesgedrag van websitebezoekers te analyseren om daar conclusies aan te verbinden voor nieuwe publicaties? Kom dan het team van Facto versterken als online-vakredacteur.

Facto bestaat ruim twintig jaar. Elke dag werkt de redactie er hard aan om het meest toonaangevende facility management-platform van Nederland te blijven Met iedere week drie email-nieuwsbrieven, tien tot vijftien (nieuws)artikelen en longreads, 6 magazines (print), digimagazines, het Facto Congres en Facility Matters (ons kennisfestival voor Young FM-professionals) verveel je je op de redactie geen moment. Als  ondernemende en nieuwsgierige redacteur ben je iemand die graag schrijft en ervan houdt om op pad te gaan om kantoren, beurzen en bijeenkomsten te bezoeken en facility professionals te interviewen. Je hebt de drive om VMN te helpen om onze online-ambities waar te maken door het maken van journalistiek sterke producties, of het nu gaat om korte nieuwsberichten, longreads, interviews, social mediaposts. Jij vindt het leuk  om email-nieuwsbrieven samen te stellen en die het online bezoek- en leesgedrag van de website-lezers en -volgers analyseert.


We bieden:

 • Leuke en betrokken collega’s. Het team bestaat uit redactie, marketing, sales en uitgever.
 • Een hybride werkvorm, waarbij we afwisselend thuis en op ons prachtige nieuwe kantoor in Zeist werken
 • Veel flexibiliteit om je dag in te delen.
 • Begeleiding bij het maken, publiceren en delen van journalistieke producties.
 • Een groot netwerk binnen de Nederlandse facilitaire wereld.
 • Veel ruimte voor initiatief, we horen graag wat jij wilt doen en wat volgens jou beter zou kunnen.
 • Een jaarcontract voor 32 of 36 uur, met zicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren.
 • Een marktconform salaris op basis van je ervaring (€2.625,- tot €3.749,- bruto per maand o.b.v. 36 uur).


Vereisten

Wie ben jij?

Idealiter ben je opgeleid als journalist en heb je kennis van of affiniteit met facilitaire dienstverlening en wil je daar graag veel meer van weten. Maar we horen ook graag van je als je contentmarketeer bent en meer bezig wilt zijn met het maken van journalistieke producties en je daar verder in wilt ontwikkelen. Het is niet erg als je nog niet in alles ervaring hebt, als je maar zin hebt om je erin te ontwikkelen.


We vragen:

 • Enkele jaren relevante werkervaring (op minimaal Hbo-niveau)
 • Affiniteit met en (enige) kennis van facilitaire dienstverlening
 • De capaciteit om goed tot de kern komen van complexe materie en dit vertalen in toegankelijke verhalen
 • Ervaring met of interesse in het maken van cross mediale producties
 • Beheersing van verschillende journalistieke genres, zoals interviews, reportages e.d.
 • Ervaring met het werken met externe journalisten, auteurs en fotografen
 • Ervaring met het analyseren van online bezoek- en leesgedrag
 • Ervaring met CMS
 • Kennis van en ervaring met social media
 • Iemand die zelfstandig en planmatig kan werken en kan omgaan met deadlines
 • Lef! Bijvoorbeeld door toch te solliciteren, ook al voldoe je niet aan alle bovenstaande punten, maar doordat je zeker weet dat je het nodige kunt toevoegen aan het team van Facto.


Je bent overtuigd!

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer nu! Schrijf in je brief waarom deze functie jou op het lijf geschreven is, wat je achtergrond is, waarin je je graag wilt ontwikkelen en wat je belangrijkste tip voor ons is. Als je bijvoorbeeld een tekst, interview, video of podcast hebt waar je trots op bent, stuur die dan mee!


Solliciteer via de website en stuur je gemotiveerde sollicitatie met cv naar onze recruiter Faysal El Morabit. Voor vragen of meer informatie over de vacature: stuur een mail aan Faysal (faysalelmorabit@vakmedianet.nl)

Heb je inhoudelijke vragen? Mail of bel dan hoofdredacteur Gerard Dessing via gerarddessing@vakmedianet.nl of 06 22 9993 22.