Marketing Manager

Omschrijving

                        


Werken bij Vakmedianet (VMN) betekent werken bij een business-to-business mediabedrijf dat vooroploopt met online innovaties. Wij investeren continue in nieuwe technologieën om de ruim 1,2 miljoen professionals die wij in Nederland bereiken, altijd de beste online informatie te geven. Meer dan 300 collega’s creëren dagelijks boeiende en bindende content in de vorm van interviews, reportages, video’s, blogs en vlogs, podcasts en e-learnings in meer dan 56 vakgebieden. Deze content verspreiden we via onze websites, magazines, social media-kanalen en nieuwsbrieven, maar ook via grote live events en opleidingen. Voor veel van onze producten betaalt de lezer/gebruiker, maar we bieden ook een zeer interessant platform voor veel verschillende adverteerders die ons bereik inzetten om hun producten en diensten aan te bieden.

 

Meer dan 30 marketeers binnen VMN zijn dagelijks druk bezig om ervoor te zorgen dat professionals binnen de diverse communities onze content weten te vinden. Alles is erop gericht om een zo groot mogelijke groep loyale bezoekers te creëren. Uit ervaring weten we namelijk dat deze bezoekers een groot aandeel hebben in het totale aantal gegenereerde pageviews en, misschien nog wel belangrijker, dat deze bezoekers eerder geneigd zullen zijn om te converteren naar een van onze betaalde content producten. Het managen van deze funnel, tot en met de conversie, is waar je als marketingmanager dagelijks mee bezig bent. Dit doe je zeker niet alleen,  het is namelijk een continu samenspel met je redactie, audience developers en uitgever.

 

Binnen ons team in Alphen a/d Rijn zijn wij op zoek naar een gedreven Marketing Manager voor ons HR, Arbo, OR portfolio.


De rol van Marketing manager

Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van een aantal strategische en commerciële targets, zoals: het acquireren en behouden van digitale abonnees, het werven van deelnemers voor onze events en opleidingen, en het ontwikkelen van nieuwe online initiatieven, etc.

Je wordt dus sterk gedreven door helder geformuleerde KPI’s, waarop je continue stuurt en eventueel bijstelt. Je bent in staat om in customers journeys te denken en deze op een heldere wijze te vertalen naar de praktijk. Hierbij weet je de optimale balans te vinden in de wijze waarop, de frequentie waarmee, en met welke boodschap de diverse doelgroepen worden benaderd.

Je gaat leiding geven aan een geheel nieuw samen te stellen team. Je bouwt dit uit tot een geoliede content marketing machine. Om dit optimaal te kunnen doen krijg je toegang tot een ruime set van marketing automation tools, die binnen Vakmedianet beschikbaar zijn.Vereisten

Wat zoeken we in jou?

De ideale kandidaat brengt het volgende met zich mee:

 

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding;
  • Je hebt tenminste 5 jaar relevante online marketing ervaring, bij voorkeur met een trackrecord op het gebied van effectief funnel-management;
  • Je kan planmatig werken aan een groot aantal flows tegelijkertijd, steeds gekoppeld aan duidelijke conversie doelen;
  • Je bent in staat om, op basis van duidelijke KPI’s, het plan regelmatig bij te sturen;
  • Je denkt in customer journeys;
  • Je hebt een sterk trackrecord in het behalen van conversie targets en de daaraan gerelateerde omzet doelen;
  • Je bent zeer ervaren met marketing automation;
  • Je bent een gedreven en enthousiaste leider die het beste uit zijn team weet te halen, een echte teamspeler;
  • Je weet met je kennis en flair commitment te krijgen van andere disciplines in de organisaties zoals redactie, audience developers, en het centrale marketing team;
  • Je hebt affiniteit met B2B media.


Wat wij bieden: Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan in de leidende business-to-business uitgeverij in Nederland waarin het HR/ARBO/OR cluster een belangrijk onderdeel is.  Uiteraard bieden wij een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Je bent overtuigd! Graag ontvangen wij je CV met korte motivatie t.a.v. Ad Heijblok, HR manager. Neem voor meer informatie contact op met Joop Uitendaal, Uitgever HR/OR/Arbo a.i. op 06-29455212