Key accountmanager Data & Analytics / teamlead

Omschrijving

Vakmedianet (VMN) is het leidende business-to-business mediabedrijf in Nederland. Wij bereiken dagelijks ruim 1,5 miljoen professionals in meer dan 50 branches en niches. We inspireren en informeren deze professionals met onze on- en offline content, events en opleidingen. Op dit moment genereert VMN haar inkomsten vooral uit abonnementen, events, opleidingen, boeken, advertenties en contentmarketing. Net als de rest van de media-industrie is ook VMN in transitie. In 2021 verwacht VMN ruim 45% van haar omzet uit online- en dataproducten te genereren en het is onze ambitie om dit uit te bouwen naar 65% in 2023. Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel, zeker waar het abonnementsmodellen, data en online content betreft.


Voor in het Cobouw Salesteam zijn we op zoek naar een enthousiaste

Key accountmanager Data & Analytics / teamlead


Als Key accountmanager werk je voor de merken Cobouw Bouwberichten en Cobouw Data & Analytics. Je bent nationaal verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en verder uitbouwen van klantrelaties. Je focus ligt op data gedreven klantoplossingen; denk aan marktinzicht en marktonderzoeksonderzoek producten, MQL/SQL en hoogwaardige data-oplossingen in co creatie met de klant.


Je bent een inhoudelijk sterke gesprekspartner en stelt je op als consultant, die de klant verder helpt. Je bent in staat cross-sell te maken naar aanpalende advertising producten. In deze rol wordt van jou verwacht dat je marktontwikkelingen volgt, investeert in het uitbouwen van je netwerk en een ambassadeur bent voor Cobouw.


Aanvullend ben je als teamlead de spil tussen de klanten en het interne business development team. Je bent nauw betrokken bij ontwikkeling van nieuwe data-oplossingen/producten en de introductie van het merk Cobouw Data & Analytics. Je aanvoerder van een klein en hecht team en als meewerkend voorman verantwoordelijk voor het realiseren van de ambitieuze groeiplannen. Je deelt je kennis en ontwikkelt je teamleden op het gebied van B2B-data en data gedreven digitalisering in sales en marketing.


Je maakt deel uit van het Cobouw Salesteam van <10 personen en rapporteert aan de Sales Manager.

Vereisten

Wat jij ons brengt?

Je bent nieuwsgierig, durft anders te denken en je hebt een visie op het gebruik van data en data gedreven digitalisering in sales en marketing. Bovendien heb je het vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en nieuwe, scherpe inzichten en oplossingen te genereren. Ondanks dat je al de nodige ervaring bezit, ben je nooit uitgeleerd. Verder ben je een teamspeler en neem je graag initiatief. Je kunt zelfstandig een koers varen en je gaat altijd voor het beste resultaat.


Wat je nog meer met je meebrengt?

  • HBO werk- en denkniveau
  • 3-5 jaar relevante werkervaring, ervaring in consultancy en kennis van diverse CRM systemen zijn een pré. Bij voorkeur heb je daarnaast kennis van of interesse in de bouwsector.
  • Je hebt ervaring met het verkopen van complexe data oplossingen en bent bekend met data gedreven digitalisering in sales en marketing en weet dat op de juiste manier de implementeren bij de klant.
  • Je bent commercieel, resultaatgericht, ondernemend en ambitieus.
  • Communicatief vaardig en in staat om in multidisciplinaire teams te werken.


Wat bieden wij?

  • Werken in een professioneel salesteam en een organisatie die altijd in beweging is, hierdoor is er volop ruimte voor jouw ideeën en creativiteit.
  • Leuke, ambitieuze, creatieve, gezellige en humoristische collega’s.
  • Uiteraard bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een aantrekkelijke bonusregeling, uitstekende pensioenvoorziening en een individueel keuze-budget dat je naar eigen inzicht kunt besteden.
  • En niet te vergeten leuke extra’s zoals (digitale) borrels en dart- & tafeltennis faciliteiten
  • In de zomer van dit jaar verhuizen wij naar een mooi nieuw kantoor in de regio Utrecht


Je bent overtuigd!
Solliciteer via de website en stuur je sollicitatie met CV en motivatie in t.a.v. Ad Heijblok, HR-manager. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Daan de Heus, Sales Manager, tel. 06 51 82 07 59 of email daandeheus@vakmedianet.nl