Key Accountmanager Corporate Accounts

Omschrijving

Vakmedianet

Dagelijks bereikt Vakmedianet (VMN) meer dan 1,2 miljoen professionals en ondernemers in meer dan 50 branches en niches. We inspireren en informeren deze professionals met onze on- en offline content, events en opleidingen. Hen voorzien van diepgaande en specifieke content is onze kerncompetentie en daarmee creëren we een blijvende impact in een groot aantal branches, zoals Bouw, Food, Horeca, Logistiek, Facilitair, Automotive, Verzekeringen, HR, Finance, etc. Belangrijke titels zijn o.a. Distrifood, Cobouw, AM, Logistiek, Vastgoedmarkt en Misset Horeca.

Op dit moment genereert VMN haar inkomsten vooral uit abonnementen, events, opleidingen, boeken en on/offline display advertenties. Net als de rest van de media-industrie is ook VMN in transitie. In 2021 verwacht VMN ruim 40% van haar omzet uit onlineproducten te genereren en het is onze ambitie om dit uit te bouwen naar 65% in 2023.


De uitdaging

VMN zoekt een Key Accountmanager die de verkoop van onze digitale advertentie- en contentmarketing mogelijkheden, horizontaal over al onze titels heen, aan de corporate accounts (banken, telecom, automerken, etc.) gaat opzetten en realiseren. De multimediale salesactiviteiten bestaan uit print en online advertising, contentmarketing, eventsponsoring en leadgeneration programma’s Je maakt deel uit van de afdeling sales en bent verantwoordelijk voor de uitbouw van deze nieuwe adverteerdersmarkt voor VMN en werkt nauw samen met de commercieel directeur. Wij zoeken een ondernemend en gedreven sales talent die toe is aan een uitdagende volgende stap in zijn of haar carrière. Iemand die de komende jaren de advertentieomzet uit deze markt voor VMN kan ontwikkelen en de business kan uitbouwen tot een zelfstandig sales unit met meerdere medewerkers.

Snap je de communicatie en sales doelstellingen van corporate adverteerders en ben je een sterke inhoudelijke en strategische gesprekspartner? Ben jij als geen ander in staat om vanuit een briefing de behoefte van een corporate B2B adverteerder te vertalen in een duidelijk advies en een contentmarketing- en advertentieplan en voorstel? Weet je alles van alle digitale advertentiemogelijkheden en hoe je first party data moet benutten voor een effectievere inzet van media en content voor corporate adverteerders? Ken je de markt van de digitale adviesbureaus die voor de corporate accounts werken en weet je hoe je met hen moet samenwerken?

In deze rol wordt van jou verwacht dat je marktontwikkelingen volgt en investeert in het uitbouwen van je netwerk. Je bent een ambassadeur voor VMN en neemt de verantwoordelijkheid voor de uitbouw van deze nieuwe markt voor VMN.

Vereisten

Wat verwachten wij?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een energieke, doortastende, strategische denker die in staat is om goed op alle niveaus te communiceren. Verder verwachten wij de volgende kennis en ervaring:

 • HBO of WO opleiding
 • 4 tot 6 jaar ervaring in een zelfstandige verkoopfunctie in de online media bij voorkeur in de B2B markt.
 • Uitgebreide kennis over digital advertising, content marketing, alle vormen van programmatic advertising en de inzet van first party data.
 • Een uitgebreid netwerk bij de digitale adviesbureaus in Nederland.
 • Je bent commercieel, resultaatgericht, ondernemend en ambitieus.
 • Netwerken geeft jouw energie.
 • Consultative selling is helemaal jouw stijl.
 • Je kunt goed luisteren en overtuigen.
 • Communicatief vaardig en in staat om in multidisciplinaire teams te werken.


Wat bieden wij?

 • Een uitdaging met veel ruimte voor je ontwikkeling en je ambities en de mogelijkheid een eigen team op te bouwen.
 • Een afwisselende baan in een energiek en groeiend commercieel team dat onderdeel uitmaakt van dé leidende business-to-business uitgeverij in Nederland.
 • Fulltime werkweek van 37,5 uur.
 • Marktconform salaris.
 • Aantrekkelijke bonusregeling.
 • Laptop en auto van de zaak.
 • Uitstekende pensioenvoorziening.
 • In zomer van dit jaar verhuizen wij naar een mooi nieuw kantoor in Zeist.


Je bent overtuigd!
Solliciteer via de website en stuur je sollicitatie met CV en motivatie in t.a.v. Ad Heijblok, HR-manager. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rik Ruts (CCO) via email rikruts@vakmedianet.nl