Hoofdredacteur / Content strateeg Cobouw

Omschrijving

Werken bij Vakmedianet (VMN) betekent werken bij een business-to-business mediabedrijf dat vooroploopt met online innovaties. Wij investeren continue in nieuwe technologieën om de ruim 1,2 miljoen professionals die wij in Nederland bereiken, altijd de beste online informatie te geven. Meer dan 300 collega’s creëren dagelijks boeiende en bindende content in de vorm van interviews, reportages, video’s, blogs en vlogs, podcasts en e-learnings in meer dan 56 vakgebieden. Deze content verspreiden we via onze websites, magazines, social media-kanalen en nieuwsbrieven, maar ook via grote live events en opleidingen. Voor veel van onze producten betaalt de lezer/gebruiker, maar we bieden ook een zeer interessant platform voor veel verschillende adverteerders die ons bereik inzetten om hun producten en diensten aan te bieden.


Voor onze organisatie in Alphen aan den Rijn zijn wij op zoek naar een: 


Hoofdredacteur / Content strateeg Cobouw


Het merk Cobouw staat als een huis en is al langer dan een eeuw een begrip in de bouwwereld. Naast Cobouw.nl met bijbehorende online kanalen en de tweewekelijkse printuitgave, bestaat het portfolio van Cobouw uit een groeiend aantal congressen, opleidingen en evenementen en een drietal databases; Bouwberichten, Bouwkosten, NBD.

In deze rol ben je in eerste instantie verantwoordelijk voor het produceren, publiceren en distribueren van alle aan Cobouw gerelateerde content. Je doet dit vanuit een absolute online first gedachte, gericht op het uitbouwen van de groep loyale gebruikers van Cobouw. Daarnaast maak je onderdeel uit van het Uitgeefteam van Cobouw en ben je een strategische sparringpartner voor de uitgever op het gebied van innovatie en ontwikkeling van het portfolio.

Onze ambities voor de komende jaren zijn groot! 


Kom jij ons versterken in: 


1. Content strategie

Je hebt duidelijke ideeën over de manier waarop de content van Cobouw zich moet ontwikkelen en kan deze ideeën omzetten in een duidelijke content strategie. Je bent in staat deze uit te werken naar een gedetailleerd content plan en gestructureerde contentkalender op basis van conversie en data. Je vindt het een uitdaging om de komende jaren, samen met de redactie, audience development en marketing, deze nieuwe manier van werken te ontwikkelen en succesvol te maken.

 

2. Sturen, inspireren en samenwerken

Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van twee adjunct-hoofdredacteuren, zes (eind)redacteuren en een redactiecoördinator. Daarnaast wordt de redactie ondersteund door (centrale) audience developers. Het redactieteam creëert dagelijks nieuws en achtergrond zowel voor de site Cobouw.nl, de krant (2x per week), de specials (8x per jaar), CobouwVak (8x per jaar), diverse emailnieuwsbrieven en social media. Met jouw enthousiasme en ruime ervaring als leidinggevende inspireer en ontwikkel je jouw team en neem je ze mee in de verandering naar een online gerichte organisatie. Je bouwt aan efficiënte werkprocessen samen met het team en bewaakt de planningen vanuit diverse interne opdrachtgevers. 


3. Gezicht naar buiten toe

Je bent hét gezicht van Cobouw; je staat pers te woord, bent dagvoorzitter tijdens Award-uitreikingen, bent tafelheer/dame of – gast tijdens ronde tafel bijeenkomsten en voert gesprekken met belangrijke spelers in de markt – óók adverteerders, belangenorganisaties en samenwerkingspartners. Je bent een echte netwerker en brengt bij voorkeur een sterk eigen netwerk met je mee. 


4. Doorontwikkeling en professionalisering

Je bent goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de markt en zorgt voor de doorontwikkeling van de website en andere kanalen zodat deze altijd up to date zijn. Dit doe je in afstemming met o.a. de audience developer en dataspecialist.  Je gaat innovatief te werk en bent gewend om keuzes te maken op basis van data en continue op KPI’s te sturen. Je houdt het uitgeefteam goed op de hoogte van de ontwikkelingen door middel van management rapportages.

Vereisten

Wat zoeken we in jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo/WO-opleiding;
 • Je hebt tussen de 5 - 10 jaar (hoofd) redactionele/content marketing ervaring;
 • Je hebt ervaring in, of een sterke affiniteit met de bouwsector in Nederland en brengt een sterk netwerk mee;
 • Je hebt een sterke visie op- en kennis van online communicatie;
 • Je hebt bewezen ’online first’ ervaring;
 • Je neemt beslissingen op basis van de data;
 • Je hebt een goed ontwikkelde commerciële instelling en bent klantgericht;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, bent flexibel en ondernemend;
 • Naast een goede journalist ben je een ervaren manager, bij voorkeur heb je ook ervaring met verandermanagement;
 • Je bent een verbinder en kunt mensen meenemen in je plannen.

Wat wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan bij het leidende business-to-business mediabedrijf in Nederland;
 • Een leidinggevende functie bij ons belangrijkste merk Cobouw, onderdeel van het portfolio Bouw Communities (waarin tevens titels als Vastgoedmarkt, deArchitect en onze installatie titels zitten);
 • Je komt te werken in een ondernemende werkomgeving, waarin je jouw ideeën kan realiseren;
 • Uiteraard bieden wij een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je bent overtuigd!

Solliciteer via de website en stuur je gemotiveerde sollicitatie met CV t.a.v. Mieke Stikkelorum, Uitgever. Je kan ook contact met haar opnemen voor meer informatie 06 46 83 06 79.