Financieel Journalist Vastgoedmarkt

Omschrijving

VMN media

Bij VMN media is kennis de drijfveer van vooruitgang. Wij zijn het leidende business-to-businessmediabedrijf in Nederland. We bereiken meer dan 1,5 miljoen professionals in meer dan 50 branches en niches met 30 titels. Wij inspireren deze professionals via onze off- en online kanalen, events en opleidingen. Het leveren van diepgaande en onmisbare content is onze kerncompetentie en daarmee creëren we een blijvende impact in o.a. de volgende branches: Logistiek, Bouw, Food, Horeca, Facilities, Mobiliteit, Overheid, Verzekeringen, Finance, en nog veel meer!

Financieel Journalist Vastgoedmarkt

Vastgoedmarkt, hét grootste journalistieke platform voor de vastgoedsector, is op zoek naar een financieel journalist. Kun jij uitleggen wat de impact is van de stijgende rente en inflatie op de vastgoedsector? Wil jij onderzoeken in hoeverre vastgoed bijdraagt aan ‘de kloof’ in de Nederlandse maatschappij? Kun jij analyseren waarom beursgenoteerde vastgoedfondsen structureel ondergewaardeerd worden op de beurs? Kortom, ben jij die journalist met een vlotte pen, analytische geest en goed gevoel voor cijfers en economie? Dan hebben wij jouw droombaan. Vastgoedmarkt is per 1 december 2022 op zoek naar een financieel redacteur (36 uur per week) met portefeuille algemene economie, kapitaalmarkten, beursgenoteerd vastgoed, financiers.

Wat ga je doen?

Als financieel redacteur maak je onderdeel uit van de redactie van Vastgoedmarkt. Je werkt deels vanuit huis, deels op ons hoofdkwartier in Zeist. Je schrijft over de belangrijkste economische ontwikkelingen die betrekking hebben op de vastgoedsector zoals rente- en inflatie-ontwikkelingen, maar ook over maatschappelijke thema’s waar vastgoed een rol in speelt zoals vermogensongelijkheid. In jouw rol mag je de wereld over reizen om belangrijke economische congressen te verslaan, ceo’s van grote pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en financiers en topeconomen interviewen en duiding en commentaar geven bij de belangrijkste, economische ontwikkelingen. En dat allemaal voor een publiek dat investeringsbeslissingen deels zal baseren op jouw verhalen. De abonnees van Vastgoedmarkt zijn ceo’s, directeuren en eigenaren van de grootste vastgoedbedrijven in binnen en buitenland. Kortom, een droombaan voor een journalist met interesse in cijfers en economie.

Vereisten

Wat vragen we van je?

 • Kennis van economie, financiële markten, financiers.
 • Kennis van de vastgoedsector is een pre maar geen vereiste
 • Een vlotte, journalistieke pen: je kunt complexe materie helder en concreet verwoorden voor een professionele doelgroep
 • Een analytische geest: je deinst er niet voor terug om een prospectus, een jaarrekening of kwartaalcijfers door te spitten en hier nieuws uit te halen
 • Je werkt snel en nauwkeurig en kunt goed overweg met deadlines
 • Je bent creatief en komt zelf met nieuwe verhaalideeën
 • Je hebt een netwerk opgebouwd in de economische/financiële sector

Wat bieden we je

 • Een uitdagende functie op één van de leukste redacties van Nederland in het centrum van het land
 • Een baan met maatschappelijke impact
 • Een uitstekend salaris met zeer goede secundaire voorwaarden
 • Toegang tot een netwerk van ceo’s, directeuren, ondernemers uit de financiële en de vastgoedsector
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Je bent overtuigd!

Solliciteer dan direct! Heb je vragen over de procedure of over VMN Media als werkgever? Neem dan direct contact op met onze Corporate Recruiter Jasper Magis via 06 15 64 39 50 of jaspermagis@vmnmedia.nl.

Voor inhoudelijke vragen bel, mail of app je Servaas van der Laan (hoofdredacteur Vastgoedmarkt) via servaasvanderlaan@vakmedianet.nl of 06-10887914.