Business development en M&A manager (Hybride)

Omschrijving

Wij zijn VMN media, hét mediabedrijf voor werkend Nederland. Dagelijks bereiken we ruim 1,5 miljoen professionals in meer dan 50 industrieën. Onder VMN media vallen merken die – soms al eeuwenlang – een begrip zijn in hun niche; zoals Cobouw, Misset Horeca, Vastgoedmarkt en AM (Assurantie Magazine). Via onze sites, apps, kranten en magazines brengen wij het laatste nieuws en de verdieping daarop. Op onze on-en offline events vinden professionals elkaar en door onze opleidingen helpen wij onze lezers continu verder in hun carrière. Wij zitten midden in een digitale transformatie waarin we onze merken nog sterker maken. Het perfecte moment om in te stappen dus!

Wij willen fors groeien en zijn daarom op zoek naar een ambitieuze:

Business development en M&A manager


Sinds de overname van VMN media door Bencis in februari 2022 zijn we gestart een versnelling in onze groei aan te brengen. We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en nieuwe product features. Denk hierbij aan het ontwikkelen van data producten, hyper verticale betaalde nieuwsbrieven, of een e-learning kanaal. Allemaal zaken die vanaf het eerste idee moeten worden uitgewerkt naar een marktanalyse, businessplan, MVP en uiteindelijk een live product.

Naast deze autonome groei, is er ook expliciete behoefte om te groeien via overnames. Dit kunnen overnames zijn van traditionele mediapartijen, of overnames gericht op het bedienen van geheel nieuwe doelgroepen of dataproducten.


Je werkt actief samen met de CFO en CEO en staat in nauw contact met de overige MT-leden en uitgevers van ons bedrijf. Dit is een echte ‘spin in het web’-rol, waarmee je het media vak van heel dichtbij kan leren kennen. Op termijn is een doorgroei naar een functie als business unit manager/uitgever binnen VMN media een logische vervolgstap. Wij zoeken een analytische business development manager met een goed ontwikkeld strategisch inzicht.


Wat ga je doen?

Business development:

Jij voert zelfstandig markt- en concurrentieanalyses uit op basis waarvan je een business- en investeringscase ontwikkelt. Je bepaalt en bewaakt de goedgekeurde roadmap voor de bouw en lancering van het product / de product feature. Met gemak stuur jij het multifunctionele projectteam en de stakeholders aan. Daarbij weet jij de vele verschillende projecten en kansen te prioriteren en structuur aan te brengen.

M&A:

Ook op het gebied van mergers & aquisitions voer jij zelfstandig markt- en concurrentieanalyses uit. Daarbij hoort ook het screenen van mogelijke prospects. Je ondersteunt bij de verschillende due dilligence trajecten op zowel strategisch, operationeel, financieel, juridisch en IT/technologie gebied. Met jouw kwaliteiten zorg je ook voor een naadloze integratie op alle functies na een succesvolle overname (operationeel, sales, HR, IT/technologie, financieel, etc.).


Wat bieden wij jou?

  • Werken met een ambitieus MT, met veel ervaring in digitale transformaties. Zeker omdat dit een nieuwe rol is, is er ook nog veel ruimte voor jouw inbreng en ideeën
  • Uiteraard bieden wij een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze-budget dat je naar eigen inzicht kunt besteden en een uitstekende pensioenvoorziening. En niet te vergeten leuke extra’s zoals borrels, kennisevents en een gameroom
  • VMN media is recent verhuisd naar een nieuw kantoor in Zeist dat volledig is ingericht op hybride werken

Vereisten

Wat zoeken wij in jou?

  • Relevante opleiding op academisch niveau in de richting van economie, econometrie, technisch, MBA of vergelijkbaar
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een business development of M&A rol of in een bredere consultancy rol
  • In hoge mate analytisch en gewend om zeer data gedreven te werken
  • Commercieel sterk ontwikkeld
  • Communicatief vaardig en in staat om direct, of indirect, multidisciplinaire teams aan te sturen
  • Krijgt zaken op een natuurlijke wijze voor elkaar, je bent energiek & enthousiast
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;


Je bent overtuigd!

Solliciteer dan direct! Heb je vragen over de procedure of over VMN Media als werkgever? Neem dan direct contact op met onze Corporate Recruiter Jasper Magis via 0615643950 / jaspermagis@vmnmedia.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Johann Schouten, CFO, door te bellen naar 06 – 1785 2080, of een e-mail te sturen naar: johannschouten@vakmedianet.nl