Accountmanager Contentsales Grootzakelijk

Omschrijving

Word jij enthousiast van een nieuwe commerciële uitdaging binnen dé grootste B2B (online) uitgever in Nederland? Een plek waar jij volop je salestalent kunt inzetten en ontwikkelen! Vanwege ambitieuze groeiplannen zijn wij op zoek naar versterking binnen ons salesteam Contentsales Grootzakelijk (B2B). Hieronder lees je meer informatie VMN media, de functie én het team! 

VMN media 
Werken bij Vakmedianet (VMN) betekent werken bij een business-to-business mediabedrijf dat vooroploopt met online innovaties. Wij investeren continue in nieuwe technologieën om de ruim 1,2 miljoen professionals die wij in Nederland bereiken, altijd de beste online informatie te geven. Meer dan 300 collega’s creëren dagelijks boeiende en bindende content in de vorm van interviews, reportages, video’s, blogs en vlogs, podcasts, e-learnings en data producten in meer dan 56 vakgebieden. Deze content verspreiden we via onze websites, magazines, social media-kanalen en nieuwsbrieven, maar ook via grote live events en opleidingen. Voor veel van onze producten betaalt de lezer/gebruiker, maar we bieden ook een zeer interessant platform voor veel verschillende adverteerders die ons bereik inzetten om hun producten en diensten aan te bieden.
Je werkt nauw samen met vier accountmanagers, performance marketeer de salesmanager en de support afdeling bestaande uit één teamlead en twee support medewerkers.

De afdeling Contentsales Grootzakelijk 

Contentsales Grootzakelijk is een afdeling die bij veel media bedrijven (nog) niet bestaat. Vandaag de dag is het een expertise gebied binnen de B2B markt die zich in vogelvlucht aan het ontwikkelen is. Bij VMN media bestaat deze afdeling nu drie jaar. Onze core business is grootschalige abonnementenverkoop. Hierbij houden wij ons bezig met de verkoop van zakelijk licenties om bedrijven, afdelingen en/of teams toegang te verlenen tot vakkennis. Doordat bedrijven, met al hun medewerkers, toegang krijgen tot onze content ontstaat er een betrokkenheid met het vakgebied waar zij zich elke dag met overgave en commitment in bewegen. Op de hoogte zijn van wat er speelt binnen hun vakgebied heeft een grote toegevoegde waarde. Hier zijn en worden steeds meer bedrijven zich bewust van.  


Wat ga jij doen als Accountmanager?

Ieder teamlid op onze afdeling wordt uitgedaagd om de beste te zijn in het vakgebied. Je wordt ondergedompeld in onze 32 titels. Hierbij kijken we wat jou het beste ligt en waar jij enthousiast van wordt. Samen met Jessica (Salesmanager) bepalen wij jouw portfolio met titels waarna je de mark gaat bestormen. Er zal veel "New Business Effort" aan te pas komen: zaaien, zaaien en zaaien! Daarna kun jij oogsten en bouw je een eigen klantenportefeuille op. Hierbij blijf jij adviseur én aanspreekpunt voor de klant. 

Takenpakket:

 • Bewerken van de markt en het werven van nieuwe klanten via telefoon en video;
 • Relatiebeheer;
 • Met de uitgeefteams van de titels leadlijsten bespreken, marktbewerking opstellen, prospects converteren, verrijken, of pre-kwalificeren;
 • Bijhouden en signaleren van de productmarkt- en klantbehoeften;
 • Upsell en retentie;
 • Rapporteren van je progressie richting het complete sales team en de uitgeefteams;
 • Sales processen mee helpen opzetten en zorgen dat ze soepel verlopen.

Vereisten

Wat zoeken we in jou?

 • Je bent een echte ondernemer en je kunt je vastbijten in zaken waar je hart ligt;
 • Doorzettingsvermogen en out of the box denken;
 • Een winnaarsmentaliteit. Doorgaan bij tegenslag, geloof dat die ene kans komt!
 • Je kent goed het verschil tussen advertentie- en content verkoop of je hebt dit eens goed bestudeerd;
 • Targetgerichte werkinstelling; 
 • Bij voorkeur heb je kennis van of interesse in de bouw- en vastgoed sector, food sector, HR branche, Logistieke dienstverlening of financiële sector.


Wat wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan bij het leidende business-to-business mediabedrijf in Nederland;
 • Je komt te werken in een ondernemende werkomgeving, waar jouw ideeën gewaardeerd worden en je de ruimte krijgt om deze te realiseren;
 • Uiteraard bieden wij een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • De mogelijkheid om hybride te werken waarbij je zelf (in overleg met je team) bepaalt wanneer je thuis of juist op kantoor werkt;
 • VMN is te vinden in een nieuw kantoor in Zeist (10 km van Utrecht CS). Ons kantoor heeft fijne werkplekken, maar is vooral gericht op samenwerken.

Je bent overtuigd!

Solliciteer dan direct! Heb je vragen over de procedure of over VMN Media als werkgever?
Neem dan direct contact op met onze Corporate Recruiter Jasper Magis via 06 15 64 39 50 of jaspermagis@vmnmedia.nl.

Voor inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld de functie kun je direct contact opnemen met Sales Manager Jessica Hellingman via 06 190 41 256 of via jessicahellingman@vmnmedia.nl.