Accountmanager Collectieve Abonnementen

Omschrijving

Word jij enthousiast van een karrenvracht aan commerciële mogelijkheden waar je je salestalent op kunt uitleven? Ben jij toe aan een uitdagende tweede stap als accountmanager? Vanwege ambitieuze groeiplannen zijn wij op zoek naar versterking binnen ons salesteam voor Collectieve abonnementen (B2B).


Vakmedianet

Dagelijks bereikt Vakmedianet (VMN) meer dan 1,5 miljoen professionals en ondernemers in meer dan 50 branches. We inspireren en informeren deze professionals met diepgaande en specifieke on- en offline content, events, opleidingen en data oplossingen. Daarmee creëren we een blijvende impact in een groot aantal branches, zoals Bouw, Food, Horeca, Logistiek, Facilitair, Automotive, Verzekeringen, HR, Finance, etc. Een aantal van onze belangrijke titels zijn: Distrifood, Cobouw, AM, Logistiek, Vastgoedmarkt en Misset Horeca.

Op dit moment genereert VMN haar inkomsten vooral uit abonnementen, events, opleidingen, boeken, advertenties en contentmarketing. Net als de rest van de media-industrie is ook VMN in transitie. In 2021 verwacht VMN ruim 45% van haar omzet uit online- en dataproducten te genereren en het is onze ambitie om dit uit te bouwen naar 65% in 2023. Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel, zeker waar het abonnementsmodellen, data en online content betreft.


De uitdaging

Als Accountmanager werk je dagelijks in een team met de drie huidige accountmanagers. Dit team heeft in het eerste jaar al de nodige successen geboekt. Daarom zijn we ambitieus. Jullie richten je op het ontsluiten van al onze redactionele online titels op organisatieniveau. Deze online content is grotendeels alleen met een abonnement toegankelijk, zoals Vastgoedmarkt.nl, Cobouw.nl, MissetHoreca.nl en Distrifood.nl. Jij bent verantwoordelijk voor het uitbreiden van ons klantenportfolio bij met name organisaties voor 2-20 gebruikers. Er is ondersteuning van sales supportmedewerkers, uitgevers, marketeers en een nauwe samenwerking met andere sales collega’s.


Wat ga je doen?

 • Bewerken van de markt en het werven van nieuwe klanten via telefoon, videocals en bezoeken.
 • Met de uitgeefteams van de titels leadlijsten bespreken, marktbewerking opstellen, prospects converteren, verrijken, of pre-kwalificeren.
 • Bijhouden en signaleren van de productmarkt- en klantbehoeften.
 • Upsell en retentie op basis van data.
 • Rapporteren van je progressie richting het complete sales team en de uitgeefteams.
 • Sales processen mee helpen opzetten en zorgen dat ze soepel verlopen.

Vereisten

Wat zoeken we in jou?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Accountmanager met minimaal 2 jaar ervaring in sales en je kunt als verkoper goed meedenken met organisaties en klanten adviseren op een consultatieve manier.
 • Ambitieuze en doortastende werkhouding, een enthousiasmerende persoonlijkheid die gaat voor targets én teamprestaties.
 • Affiniteit met online content en/of de mediabranche, ervaring is een pre.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Een fulltime dienstverband (37,5 uur).
 • Een marktconform salaris, aantrekkelijke bonusregeling en een uitstekende pensioenvoorziening.
 • En niet te vergeten leuke extra’s zoals (digitale) borrels en dart- & tafeltennis faciliteiten.
 • In de zomer van dit jaar verhuizen wij naar een mooi nieuw kantoor in de regio Utrecht.


Wat bieden we jou?

Je komt te werken in een ondernemende werkomgeving, waar jouw ideeën gewaardeerd worden en je de ruimte krijgt om deze te realiseren. Een uitdagende en dynamische werkplek waar humor, teamwork en collegialiteit belangrijk zijn. We zijn een ‘platte’ organisatie met korte lijnen naar alle teams.


Je bent overtuigd!
Solliciteer via de website en stuur je sollicitatie met CV en motivatie in t.a.v. Ad Heijblok, HR-manager. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jessica Hellingman (sales manager) via email Jessicahellingman@vakmedianet.nl .