Accountmanager Binnendienst

Omschrijving

Werken bij Vakmedianet (VMN) betekent werken bij een business-to-business mediabedrijf dat vooroploopt met online innovaties. Wij investeren continue in nieuwe technologieën om de ruim 1,2 miljoen professionals die wij in Nederland bereiken, altijd de beste online informatie te geven. Meer dan 300 collega’s creëren dagelijks boeiende en bindende content in de vorm van interviews, reportages, video’s, blogs en vlogs, podcasts en e-learnings in meer dan 56 vakgebieden. Deze content verspreiden we via onze websites, magazines, social media-kanalen en nieuwsbrieven, maar ook via grote live events en opleidingen. 


Voor veel van onze producten betaalt de lezer/gebruiker, maar we bieden ook een zeer interessant platform voor veel verschillende adverteerders die ons bereik inzetten om hun producten en diensten aan te bieden. Onze accountmanagers zijn dagelijks druk bezig om te zorgen dat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van het bereik dat wij in vele verschillende branches en functiegroepen bieden. Het portfolio van oplossingen die wij bieden is zeer breed. Denk hierbij aan o.a. aan vele verschillende vormen van (online) advertising, eventsponsoring,  contentmarketing- en leadgeneration-programma’s. 


De rol

Ben je in staat om de mediabudgetten van jouw klanten te vertalen naar oplossingen, zodat zij hun doelstellingen sneller kunnen behalen? Als accountmanager binnen en/of buitendienst ben je nationaal verantwoordelijk voor het hele salestraject binnen je eigen klantpakket voor jouw titels. De sterke merken die je vertegenwoordigt, hebben een hele stevige marktpositie. Je genereert new business en bouwt bestaande relaties uit met jouw ondernemende visie. Daarnaast geef je adviezen voor de besteding van mediabudgetten en maak je voorstellen op maat, waarvoor klantgericht denken in combinatie met creativiteit een essentieel onderdeel zijn. Jouw sales drive en resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat je zelfstandig je targets realiseert.

Vereisten

Wat zoeken we in jou?

De ideale kandidaat brengt het volgende met zich mee:

 

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding
 • Je hebt tussen de 3 – 10 jaar relevante sales ervaring; consultative sales ervaring is een plus
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met het verkopen van media oplossingen
 • Je bent in staat & bereid om new business te genereren en bestaande relaties uit te bouwen
 • Je bent ondernemend en goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen het medialandschap.  Je runt je eigen shop zelfstandig & proactief
 • Je hebt goede communicatie vaardigheden: weet de behoefte van de klant goed in kaart te brengen, en creatief de vertaalslag te maken naar een passende oplossing, waarna je advies uitbrengt, en natuurlijk de deal sluit.
 • Je bewaart overzicht: je signaleert kansen, brengt structuur aan (accountplanning, slim timemanagement, forecasting en je KPI’s)
 • Je bent bereid te reizen door heel Nederlands (nationaal inzetbaar)
 • Je bent kennisgericht, enthousiast, vol zelfvertrouwen, een doorzetter én competitief  Wat wij bieden:

  Je komt te werken in een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je werkt vanuit de locatie Alphen aan den Rijn. Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan in de leidende business-to-business uitgeverij in Nederland waarin het financiële cluster een belangrijk onderdeel is.  Uiteraard bieden wij een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

   

  Je bent overtuigd! 
  Graag ontvangen wij je CV met korte motivatie t.a.v. Ad Heijblok, HR manager. Neem voor meer informatie contact op met Ellen van den Bosch, Sales Director, 06-83632639.